Engstelig for kreft i underlivet.

Innsendt spørsmål

­Hei:)
Jeg er en 32 år gammel kvinne.
Medisinsk historikk: herpes genitalis.
jeg har den siste tiden hatt noen plager jeg lurer litt på hva kommer av. For 1 1/2 år siden var jeg på besøk, holdt meg selv om jeg måtte tisse, fra ca kl 13 til 09 ca dagen etter. Fikk tissa da, men dagen etter måtte jeg veldig tisse og gikk på toalettet, men da kom et bare ut noen dråper. Og det kjentes som jeg var kjempe tissetrengt hele tiden. Fikk tissa, men noen ganger kom det bare noen dråper. Inni mellom nå så kjennes det ut som jeg må tisse, selv om jeg akkurat har gjort det. Tisser vanlig, ikke blodig urin.
Har de siste månedene fått litt endret utflod. Av og til ser det ut som størknet utflod i trusen. Ser hvitt ut og Og noen ganger er det en del blank utflod, noen ganger hvitaktig på papiret, av og til gulaktig. Lukter ikke. Menstruasjonen er litt uregelmessig men det har den vært lenge. Blør litt færre dager enn før, mengde blod er som før. Har noen ganger litt småvondt nederst i magen. Mens smerter, men har ikke mensen.
Sliter mye med oppblåst mage, løs avføring, muskel smerter. Vondt nederst i ryggen og lysken. Hele kroppen kjennes vondt ut til tider.
Begynte å jobbe natt for 6 mnd siden, etter det ble plagene verre.
Er nå veldig redd for kreft. Leser om underlivskreft, og syns jeg har symptomene. Og er redd spredning. Har matlyst, noen dager dårligere enn andre dager, men jeg spiser normalt.
Bekymrer meg mye for alvorlig sykdom. Har time hos gynekolog, men jeg er så redd for å få beskjed om at jeg har kreft.

Tenker du at plagene jeg har kan skyldes kreft? Eller kan det være pga nattarbeid? Sover dårlig når jeg har fri. Sliten hele tiden. Blir du bekymret når du leser dette?

På forhånd tusen takk for svar :)

Doktor Alexandra Trimbitasu

Svar fra legen (Alexandra Trimbitasu)

Sist endret 07. mai 2020, klokken 15:26

Hei 


Takk for spørsmål.


Nei, jeg blir ikke bekymret når jeg leser dette.


Det kan være mange årsaker til dine plager og de aller fleste er godartede. Kreft i underlivet, hos en så ung dame og med symptommene som du beskriver, skal være den mest usannsynlige diagnosen.


Forandringene i utflod og mens, samt smertene som du beskriver, er oftest ufarlige, betinget i hormonelle variasjoner, som er alltid økt av endring i døgnrytme, som i nattarbeid. Ikke minst stress dannet av angst for alvorlig sykdom har invirkning på omfang av ellers naturlige hormonelle variasjoner.


Endring av balanse i naturlig vaginal flora, som også kan påvirkes av stress, endret døgnrytme, kan være blant årsakene.


Eggstokk cyster, godartet, som danner seg ofte i hver mens syklus, for å så forsvinne med hver eggeløsning, kan være en god begrunnelse av dine plager.


Sånne cyster eller enkle muskelknutter i livmor kan presse, av og til, på urinblæren og føre til vannlatingsplager av den typen du beskriver.


Som du ser, er det en god del ting som kan forårsake problemene dine. De aller fleste er godartede. Dine symptomer er ikke typiske for kreft og i din alder er kreft i underlivet svært uvanlig.


En av betingelsene for at en kvinne skal beholde lengst mulig sunne kjønnsorganer, er også regelmessige kontroller, gjerne med celleprøve fra livmorhals.


Derfor tilråder jeg deg å beholde timen hos gynekolog. Det er høyst sannsynlig at hen ikke skal finne noe alvorlig. Samtidig at oppfølging og eventuelt behandling av enkle, godartede problemer, bidrar vesentlig til forebygging av ondartet sykdom i alderdommen.

Lurer du på noe mer?

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Finn ditt spørsmål

Har du sendt inn spørsmål og vil lese svaret legen har gitt deg?

Gå til "Les svaret ditt her" og tast inn referansenummeret du fikk ved innsending.

Vår legetjeneste er ikke en erstatning for faktisk legebesøk, og tjenesten fraskriver seg alt ansvar vedrørende råd om helse og sykdommer. For en sikker vurdering av din tilstand må du ta kontakt med din kontaktperson i den offentlige helsetjenesten.

Org.nr.: 989411500

Webdesign og publiseringsløsning av prod Luminus Webkommunikasjon