Hvordan trappe ned Quetiapin (seroquel)?

Innsendt spørsmål

­Hei! Jeg ønsker å trappe ned på Quetiapinen jeg tar hver kveld (50 mg) og etterhvert klare meg uten den, men hvor mye bør jeg redusere om gangen (har lest at man ikke kan dele filmdrasjerte tabletter og er bekymret for "abstinenser"), og over hvor lang tid? Jeg begynte på tablettene i desember 2016 pga. angst og depresjon. Tusen takk for svar!

Doktor Pål Branæs

Svar fra legen (Pål Branæs)

Sist endret 08. januar 2019, klokken 21:49

Medisinen kan trappes ned og avsluttes allerede i løpet av en måneds tid. Du trenger altså ikke holde på med dette i ukesvis. Skaff resept på 25 mg så tar du 25 og 50 mg annenhver dag i 1 uke, så tar du 25 mg daglig i en uke, deretter 25mg og 0 mg annenhver dag i 1 uke og eventuelt 25mg hver tredje dag i et par uker. Dette er en svært langsom nedtrapping til dette preparatet å være.


Det skal heller ikke være noen endringer av effekten til Cipralex å forvente heller, etter at du har sluttet med Seroquelen (Quetiapinen), dvs den skal ikke virke hverken bedre eller dårligere etterpå.


Skulle det av en eller annen grunn bli problematisk dette så får du stå enda lenger på hvert trinn før du går til neste. Det er derimot svært viktig at du ikke gjør dette uten å samarbeide med din fastlege! Det kan være sider ved dette som gjør at det kan være uheldig å avslutte medisinen på måter jeg ikke har oversikt over.

Lurer du på noe mer?

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Finn ditt spørsmål

Har du sendt inn spørsmål og vil lese svaret legen har gitt deg?

Gå til "Du kan lese svaret ditt her" og tast inn referansenummeret du fikk ved innsending.

Vår legetjeneste er ikke en erstatning for faktisk legebesøk, og tjenesten fraskriver seg alt ansvar vedrørende råd om helse og sykdommer. For en sikker vurdering av din tilstand må du ta kontakt med din kontaktperson i den offentlige helsetjenesten.

Org.nr.: 989411500

Webdesign og publiseringsløsning av prod Luminus Webkommunikasjon